marți, 7 aprilie 2015

Romanii stapanii Pamantului Istorie relatata de ziarul The Times 1867

In data de 30 noiembrie 1867 , ziarul +The Times and The Sunday Times publica un reportaj care viseaza strict poporul Roman si relateaza istoria a celor doua milenii ale romanilor.
Articolul a fost scris de corespondentul +The Times and The Sunday Times din Austria de la acea vreme, si relata despre marile scopuri si idealuri ale romanilor, si mai precis putem pune foarte mult accent pe faptul ca ei se considerau descendenti puri ai dacilor si romanilor , si cel de al doile ideal maret era sa uneasca vechile teritorii stapanite de daci.

+The Times and The Sunday Times este unul dintre cele mai influente ziare de la acea vreme si din istoria presei. In data de 30 noiembrie al anului 1867 se publica un reportaj despre marile idealuri ale romanilor, asa cum erau ele vazute si privite de
jurnalistii londonezi.

Corespondentul din Viena de la avea vreme scrie acest reportaj din editia 30 noiembrie 1867 +The Times and The Sunday Times si relateaza situatia de la acea vreme putin agitate din punct de vedere politic in anul 1867 in Romania.
La scurt timp dupa ce printul Carol 1 de Hohenzoller a intrat la conducere ziarul +The Times and The Sunday Times prinde curaj sa faca o incursiune in istoria Romanilor, pentru a arata ( le grand idees)
in Latina marile idealuri ale acestui popor, asa cum erau privite de londonezi la acea vreme.

"Romanii au mai mult respect pentru idealurile lor marete decat alte popoare. Au doua idei marete pe care le imbratiseaza fara a le fi teama ca una intra in contradictie cu cealalta" scriau la acea vreme ziaristii +The Times and The Sunday Times

Urmasii Dacilor si ai Romanilor

Povestea Valahilor relatata de +The Times and The Sunday Times spune :
" In majoritatea provinciilor in care au infiintat colonii, romanii au lasat n urma un fel de dialect latin combinat cu limbajul indigen local al Daciei, care s-a conservat in Valachia moderna.
Istoria ne spunea intr-adevar ca aceste colonii ale romanilor au fost retrase dupa ce Traian a intrat in Moesia. Ca idee principal Valahii aveau ideii marete. Astfel, valahii sunt convinsi pe deplin ca eu sunt descendentii puri ai vechilor stapani ai lumii.
Cu trecerea secolelor Valahii au renuntat la numele lor si l-au adoptat pe cel de ROMANI.
si-au schimbat, de asemenea si vechiul lor alfabet cu cel latin si au eliminat pe cat posibil toate elementele straine din limbajul lor, pe care le inlocuiesc cu  expresii latine. desi nu au revendicat inca Imperiul Roman cu forta se pare ca o vor face.
Aceasta idee  sau o putem numi iluzie nu este daunatoare, ci produce un lucru bun in aducerea lor mai aproape de Vest" informa la acea vreme faimosul ziar londonez +The Times and The Sunday ,Times 

Scopul unirii vechilor teritorii ale dacilor


Autorul acelui articol din 30 noiembrie 1867 , continua  relatarile despre idealul romanilor, Acela de a revendica nu doar Transilvania , ci intregul teritoriu al vechii Dacii , pana la raul Tisa , pentru ca acesta a apartinut dacilor.



"Cine a vazut Columna lui Traian din Roma cu siguranta va avea putine dubii ca acesti valahi, ar fi adevaratii descendenti ai poporului lui Decebal. Infatisarea Dacilor pe pe Columna se pastreaza si astazi" scriau cei de +The Times
and The Sunday Times


Autorul acestui articol face o afirmatie foarte importanta la acea vreme si mai precis spune :
"Unirea celor doua principate romane, din 1859, era considerate de romani un prim pas in directia unui Imperiu Daco-Roman"

Sursa: www.Adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti curiozitati despre poporul Roman sau relatari ne puteti trimite sugestiile dvs!